Jacob Thomsen
(Før 1565-Omkr 1630)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
Ukendt

Jacob Thomsen

  • Født: Før 1565 74
  • Ægteskab: Ukendt
  • Død: Omkr 1630, Tollund, Funder, Hids, Viborg, Danmark 74
Billede

punkttegn  Generelle notater:

Fra Ole Munk, Aalborg er motaget følgende note:

Ikke langt fra Sejl lå Tollund, lidt nord for vejen, der fra Funder Kirkeby går vestpå til Engesvang. Fra omkring 1590 til 1630 havde Jacob Thomsen ejet og beboet denne gård.
Jacob Thomsen var sandemand. Hans navn findes på et tingsvidne, Jacob Bertelsen lod tage i 1590 og desuden i sagefaldslisten til lensregnskabet, da han i 1616 måtte bøde 10 daler for ulovligt købmandsskab. Omkring 1630 gik Tollund over til hans børn, hvad enten det nu var, fordi han gik på aftægt eller var død på den tid.
Jacob Thomsen havde i hvert fald 7 børn. Tollund deltes i to gårde, hvoraf svigersønnen Niels Lauritsen, gift med datteren Inger, havde den ene og de tre ugifte sønner Thomas, Anders og Søren den anden. Den anden datter Anne var gift i Pårup i Funder sogn, men Vrads Herred, som dengang var to gårde. Den ene af dem ejedes af Jacob Bertelsens arvinger, den anden af Søren Pedersen, Annes første mand, hendes anden mand var Erik Mortensen i Pårup. Der var en tredie datter, hvis navn ikke kendes, og endelig Peder, der blev gift og bosat i Sejl.
(A. Paulsen: Sievert Thomsen og hans slægt. 1967, Side 109ff)

Efter Jacob Thomsens død deltes gården i to dele. I den ene part med de gamle bygninger boede hans tre ugifte sønner Thomas, Søren og Anders Jacobsen. Til den anden part rejstes en ny gaard, hvor hans datter Inger Jacobsdatter boede med sin mand Niels Lauridsen, der var sandemand, hvad Jacob Thomassen også havde været.
(Tre søskende dræbte kongens skovrider. Silkeborg Avis. forår 2001.)

Billede

punkttegn  Begivenheder i hans liv:

• Beskæftigelse: Selvejer i Tollund, Sandemand.


Billede

Jacob blev gift med.




Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 9-2-2014 med Legacy 7.5 fra Millennia