pil
Godred V Olafson
(Omkr 1120-1187)
Reginald III Godredson
(Omkr 1160-Efter 1229)
Godred IV Reginaldson Don
(Omkr 1190-1231)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
Ukendt

Godred IV Reginaldson Don

  • Født: Omkr 1190, Isle of Man 74
  • Ægteskab: Ukendt
  • Død: 1231, Lewis, Hebriderne, Isle of Man i en alder af ca. 41 år 74

punkttegn   Et andet navn for Godred var Godred Reginaldson Don.

Billede

punkttegn  Generelle notater:

Fra Ole Munk, Aalborg er modtaget følgende note:

Olafs søn, Harald IV, der nu blev konge, anerkendte derimod den norske kong Håkon IV som sin herre og opholdt sig hos ham i et par år 1247 og 1248. Han havde alligevel også et godt forhold til sine andre naboer, kongerne af England og af Skotland. I 1248, medens han var i Norge, ægtede han Cecilia, der var en datter af kong Håkon, men under tilbagerejsen til Isle of Man forliste skibet ulykkeligvis og begge druknede. Da meddelelsen herom nåede Isle of Man blev hans bror Reginald IV udråbt til konge, men allerede samme år blev han myrdet af Godred Dons søn Harald V, der søgte at tilrive sig kongetitlen efter at have allieret sig med den engelske konge Henry III.
I 1252 vendte en tredje søn af Olaf the Black, Magnus IV, tilbage til Isle of Man støttet af kong Håkon i Norge. De urolige forhold gjorde imidlertid, at han i 1261 forhandlede med den skotske kong Alexander III om hjælp, og da den norske kong Håkon døde i 1263, var det norske herredømme over Isle of Man slut. Samtidig måtte man konstatere, at kong Magnus magt var indskrænket til selve øen Isle of Man, medens øgrupperne med the Lewis og Sky af Hebriderne var annekteret af Skotland.
Hvis vi ser på de segl, som kongerne anvendte på Isle of Man, havde disse indtil da vist et vikingeskib, men fra omkring 1260 har vi bevaret det ældst kendte segl, der viser de tre ben, som siden er forblevet Isle of Mans våben.
Den 24. november 1265 døde kong Magnus på Castle Rushen.
(Barfod Sagaen, Side 5.)

Lewis, Hebriderne, Isle of Man; Dræbt på øen Lewis
(Barfod Sagaen, Side 5.)

Billede

punkttegn  Begivenheder i hans liv:

• Beskæftigelse: Konge på Isle of Man 1229 - 1231.


Billede

Godred blev gift med.




Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 9-2-2014 med Legacy 7.5 fra Millennia