pil
Godred IV Reginaldson Don
(Omkr 1190-1231)
Harald V Godredson
(Omkr 1220-1287)
Thorleif Haraldson
(Omkr 1245-Efter 1280)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
Magnhild Godredsdottor

Thorleif Haraldson

  • Født: Omkr 1245, Isle of Man 74
  • Ægteskab: Magnhild Godredsdottor
  • Død: Efter 1280, Egge, Steinkjær, Nord-Trøndelag, Norway 74
Billede

punkttegn  Generelle notater:

Fra Ole Munk, Aalborg er modtaget følgende note:

Thorleif og sønnen Hallstein Thorleifsson bo satte sig som nævnt i Trondheimområdet på hovedgården Egge ved Egge kirke. De har sikkert her haft en pragtfuld udsigt over fjorden og har kunnet følge med i, hvad der foregik af sejlads her. Egge ligger ved Trondheimfjordens fortsættelse, Beitstadfjorden, nær Steinkjær. Vi kender ikke meget til deres forhold, men fra 1302 og 1303 er bevaret et par breve fra den norske kong Håkon Magnusson, der beordrer Hallstein Thorleifsson og Audun Vigleiksson til at afgøre en sag for Nidaros domkirke. Dernæst hører vi først om ham i 1326. Da omtales han som en gammel herre fra kong Håkons tid, og selvom han er sysselmand i Jämtland, angives han som hjemmehørende i Trøndelagen.
I 1319 kom det til en personalunion mellem Norge og Sverige under kong Magnus Eriksson, og under dennes mindreårighed styredes rigerne af en formynderregering, der tilsyneladende i høj grad har værdsat den aldrende Hallstein Thorleifsson, idet man tiltaler ham som "værdige herre og ven". Vi kender ikke så meget til hans styre i Jämtland, men ved blot, at han har haft en underordnet embedsmand på stedet mens han selv boede på Egge.
(Barfod Sagaen, Side 7.)


Billede

Thorleif blev gift med Magnhild Godredsdottor, datter af Godred VIII Magnusson og Ukendt. (Magnhild Godredsdottor blev født omkring 1245 i Isle of Man 74 og døde efter 1270 74.)




Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 9-2-2014 med Legacy 7.5 fra Millennia